dilluns, 21 de gener del 2019

Rito

OtraDanza
Direcció Asun Noales, Susana Guerrero
Coreografia i interpretació Asun Noales, Sebastián Rowinsky
Instal·lació Susana Guerrero
Mercat de les Flors, 17 de gener de 2019



El misteri

El fil de connexió. Allò que ens (re)lliga als altres, amb els afectes com a argument. Així comença Rito, al bell mig de l’entrada del Mercat de les Flors. En diàleg directe amb la cúpula de Miquel Barceló. Dos cossos, estirats a terra, els d’Asun Noales i Sebastian Rowinski, entrellaçats per un petó: el ritu efímer de l’entrega. Encerclats per la simbologia: la màscara, “persona” segons l’etimologia antiga, desenes d’elles de l’artista Susana Guerrero. No es podria haver trobat un lloc més adient per a aquest joc de miralls: el gran teatre de la vida. En moviment.

Som allò que ballem. Llavis entrecreuats. Argila per tot el cos. Desplaçant-nos units. Saben bé els dos intèrprets de les dificultats del repte, representat pel color vermell que des d’una boca a l’altra els constreny en el gest, limita llibertat. Aquesta n’és la paradoxa: mentre es busquen, es perden en la individualitat per esdevenir un duo que ballen amb la calma dels fets irremeiables: inabastable a la raó, inaudible als altres. Elegant parsimònia d’una acceptada derrota.

Així es perfila aquesta peça sensible, intensa, tranquil·la i evocadora. És una lliçó d’elegància, de saber fer, de dansa amb sentit. Basta un entorn adequat i un esperit amatent per al seu gaudi. No cal saber res més: dos enmig de la immensitat. Allà es produeix el misteri. El del teatre. El de la dansa. El de la vida.
……………....

També es presentava al Mercat aquesta mateix cap de setmana Da Capo. I la temporada passada, al SAT Teatre i en el marc de la Quinzena Metropolitana de la Dansa, vam tenir l’oportunitat de veure Sacra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada