dilluns, 21 de febrer del 2022

La serpillère de Monsieur Mutt

MA Compagnie / Marc Lacourt
Mercat de les Flors, 12 de febrer de 2022




©Stephane Bellocq

“La serpillère de Monsieur Mutt” de MA Compagnie, espectacle recomanat a partir dels quatre anys i protagonitzat per Marc Lacourt, convida a la imaginació com a estratègia per copsar el fet artístic contemporani i omplir-lo de significat, dansa i moviment inclosos. I això només és possible, demostren, des de la felicitat i el somriure. Andròmines diverses acompanyen el ballarí en l’escenari, semblaria que amb vida pròpia, en una mena de joc màgic: l’escombra que es mou; el drap de netejar que el persegueix; i la jaqueta que persistentment cau del penjador. Tot sembla atzarós, fins a descobrir les pautes gestuals que provoquen aquelles situacions que el públic més petit rep amb hilaritat.

Hi ha tota una intencionalitat en aquest extraordinari i ben travat exercici. D’una banda, fer arribar la connexió amb l’art a partir de l’emoció: pràctica sempre més fàcil de definir que no pas de desenvolupar sobre l’escenari. En això, la intel·ligència i la delicadesa del trànsit a partir del qual s’acompanya l’experiència resulten un exemple magnífic d’espectacle familiar: sense renúncies en la transmissió, i alhora fent planer a la comprensió allò que a priori és ben complex. Per un altre costat, dibuixant una línia invisible de relació entre les diverses pràctiques artístiques: les plàstiques i les del moviment. Com per reforçar que és des d’un mateix impuls, la creació i el joc, que són possibles i, el més important, a l’abast dels infants.

Amb una invitació a experimentar a casa de cadascú acaba aquest interessant solo: en un diàleg postfunció breu i improvisat, però realment fascinant si es pensa en les preguntes que feien els nens i nenes assistents a l’artista. Ell no parava d’insistir en una sola idea: experimenteu amb la cadira, l’escombra i les coses que tingueu per casa. Així fareu que tot es mogui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada