dilluns, 10 de setembre de 2018

Issue de Secours

Adhoc - Echappée + Immortels
Fira Tàrrega, 8 de setembre de 2018
Publicat a Recomana.cat


No abandonaran els carrers

Final de la trilogia de la companyia francesa que tanta felicitat ha donat en l'edició actual de Fira Tàrrega. Després del naixement i desenvolupament explicat a Le nid; i l'emancipació i l'entrada a la vida adulta de L'envol. Segueix la història còmica i dramàtica de les etapes de la vida, en aquesta ocasió amb actors i actrius madurs, i que es clou amb una crida a posar en valor l'experiència, el treball, les expectatives i l'energia que la gent gran continua tenint més enllà del moment de la jubilació.

L'estructura de l'obra és, com en la segona part dels joves, un recorregut de carrer que passa per tres escenes principals. També com en aquell cas, el currículum vital de cadascú té presència en el traçat dels personatges; però és novament la idea d'esperança la que sobrevola tota la funció. 

Ha resultat meravellós, en les oportunitats que una Fira com aquesta dona, descobrir entre el públic als actors i ballarins de les altres dues parts de la producció, com si es tractés d'un repàs que els joves feien de la lliçó: la presència física, element fonamental per a mantenir l'atenció del públic; la polivalència, que els permet ballar, cantar i explicar històries amb la mateixa solvència; la confiança en les relacions que s'estableixen amb el públic, àvid de passar una bona estona; la determinació a fer-ho a través de la reflexió social; i la pertinença inqüestionada a un model de teatre participatiu, que ocupa l'espai amb els problemes que interessen a la gent i que deixen molt clar, com es fa a Tàrrega, que no pensen abandonar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada