dijous, 18 de setembre del 2014

Tota la dansa de Fira Tàrrega 2014

La dansa també ha ocupat un espai privilegiat en la programació de Fira Tàrrega i alguns dels seus espectacles estan entre els millors valorats de l'edició 2014. Varietat d'estils i procedències, de carrer i de sala, amb propostes que integraven diferents disciplines, han situat aquest gènere en el cor de la Fira.

Top5 Dansa Fira Tàrrega

D'un dels països convidats, Txèquia, ha arribat la producció més aclamada: Correction. Set ballarins, amb les sabates literalment clavades a terra, durant quasi una hora mostren un repertori intens de gestos, desplaçaments, reaccions, provocacions, intensitat física i expressivitat corporal amb els quals expressen la posició de cadascú davant dels propis límits. Sens dubte el millor de Tàrrega 2014.


La proposta de carrer que millor acollida ha tingut: Sit back. Cinc ballarines caracteritzades de revisores del tramvia, a la rereguarda de la Segona Guerra Mundial, expliquen les esperances, il·lusions, pors i desconcert d'uns temps convulsos, però alhora estranyament feliços: els anys 40. Una magnífica peça de dansa de 20 minuts que reivindica el sempre ignorat paper de les dones en els grans conflictes del segle XX.


Flamenc contemporani. Amb majúscules! Un desplegament de força, saviesa, classicisme i renovació, amb el fil conductor del desamor i de l'enaltiment del gènere que sota el títol Me va gustando aconsegueix en mitja hora crear la necessitat de veure encara més espectacles d'aquest estil que està trobant en la complicitat de la dansa contemporània un gran moment de glòria.


I una aposta que ja fèiem des de Núvol en el Festival Sismògraf d'Olot 2014: Malmenats. Diversió, complicitat i molta veritat dansada per tractar (i denunciar) l'estat de les coses en una societat cada cop més perduda de referents i lideratges i inquieta per la deriva impossible a la qual alguns dels nostres governants ens han dut. Una composició meravellosa de 25 minuts a la qual el públic de la plaça és convidat a participar.


Per acabar, potser encara sense la seguretat que donen les taules ni una gran experiència, el break dance més simbòlic, original i amb un fort component reflexiu ha arribat amb l'espectacle Motion, mitja hora de desplegament físic i coordinació, amb intervencions individuals de gran complexitat, també de tot el grup, i una implicació i il·lusió desmesurada que els converteixen en una de les sorpreses majúscules de la Fira.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada