dilluns, 6 de març del 2017

Hallo

Martin Zimmermann
Mercat de les Flors, 05 de març de 2017


Publicat també al portal de critics Recomana.cat

Posicionament


Trobar en cada escletxa, un moviment. Així es podria definir la proposta d'aquest artista de circ, que conjuga amb la dansa de les coses un espectacle de benvinguda. Per a ell, després d'una somiada primera oportunitat en solitari en la qual desplega indistintament simpatia i imaginació. Per a l'espectador, que té l'oportunitat de copsar que una coreografia pot no limitar-se al cos de l'intèrpret, aprofitant aquí fins a l'última estructura de l'espai escènic amb què juga incansablement una hora i escaig.

De rerefons, més en la intenció de l'espectacle que no pas a la comprensió de l'observador, un gran aparador. Que tant permet observar una mercaderia delicada a la venda, i que no és altra cosa que el propi cos que mou amb un control sistemàtic i sorprenent; com també provoca reflexos màgics amb què belluga tot allò que l'envolta. Avançat el joc descobrim de la intensa tasca del seu assistent d'escenografia, a qui fa present en un acte conscient de desvetllament del truc, significant així la doble mirada que l'expositor procura: el desig i seu objecte inabastable i incomprensible. Exactament com se succeeix entre ell i qui l'observa. L'experiència del teatre, al capdavall...

Una absurditat en tota regla: elaborada amb artesania. Ple de detalls i sorpreses, implicant-se en cada gest, cada desplaçament i novetat. Un ésser humà desacomplexat de moviment, segur que només la inestabilitat és el motiu de cadascú: el perfilat posicionament inexistent des del qual ens belluguem cap a l'impossible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada